Sluta tvinga ditt barn att kramas!

Jag har tänkt på en sak. Varför är det så viktigt för vuxna att barn kramas för att tex visa tacksamhet. Barnet fyller år och har fått nått, föräldern säger till barnet att ge personen en kram som tack. Barnet vill inte, Jooooo gå och ge hen en kram nu. Varför räcker det inte bara med att säga tack? varför ska vi tvinga oss på barnens integritet. Dom har ju lika mycket rätt som oss att säga nej. Och varför måste ett tack ske fysiskt. Jag kommer själv ihåg när jag var liten. Jag var väldigt blyg och jag tyckte det var jättejobbigt när mina föräldrar "tvingade" mig att tacka med en kram. Nästan lite obehagligt. Vissa människor är inte touchy feely och vissa tycker att kramar är det mysigaste som finns. Kan vi inte bara respektera att alla är olika. Och framförallt respektera våra barns integritet. Säger dom som nej så är det nej.

Vad tycker ni? Har ni reflekterat över det här?
Håller ni med mig? Håller ni inte med mig?

Gillar

Kommentarer

Jimmy
,
Agree
Kim
,
Jag har nog aldrig reflekterat över detta. Kanske mest för att vi aldrig använt kramar som ett sätt för att säga tack, och kanske för att Noel är väldigt privat av sig och inte särskilt närgången mot någon. Men tycker som du att barn har rätt till sina egna känslor och man ska respektera deras integritet.
frufjellstrom
frufjellstrom,
Jag var ingen kramare, jag är ingen kramare. Jag kramas om jag måste(bortsätt från med min man och mina barn). Mina barn måste inte kramas och vissa vuxna tycker faktiskt att de är ouppfostrade för att de inte behöver kramas som tack, hej eller hejdå
nouw.com/frufjellstrom
Annica,
De ska säga tack, det hör till artigheten men kramas eller ens vara i närheten av någon då de inte vill? Nej, det behöver de inte alls..

Deras kropp, deras integritet, deras val. Så enkelt är det.
annicastriss.wordpress.com
Nadia
,
Tänker precis som du!! Har pratat med Marcus jättemkt om det sen att när vi får barn att vi absolut inte ska tvinga hen till att kramas. Att vi frågar istället "vill du krama ...?" och inte "gå och krama och tacka .... nu"Jag är likadan, ibland vill jag ha mitt space liksom.
Minna,
Det är helt sant, man ska inte tvinga barn till saker dom inte vill göra. Men min son har alltid kramat och sagt Tack när han får något för att ser att jag gör det när jag får något. När jag får något, så blir jag tacksam och vill ge en gest tillbaka genom en kram. För enligt mig är det mer att visa tacksamhet än att bara säga tack. Men det är jag, och alla är olika. Och jag har, precis som min mamma gjorde med mig när jag var liten, pushat mig till att göra saker. Aldrig tvingat, bara pushat och berättat fördelarna i det man blir pushade till. Och det har jag gjort med min son, för även han har varit blyg, men det har gett honom självförtroende och självkänsla, för jag var likadan som liten.
Alla uppfostrar vi våra barn på olika sätt, och man ska absolut inte tvinga barnen till saker dom inte vill, men man kan själv som vuxen och förälder visa sitt barn att det är inte farligt att ge en kram som tack genom att göra det själv. Barn gör inte som föräldrarna säger åt dom, barn gör som föräldrarna gör, dom blir speglar av sina föräldrar tills dom växer upp och skapar sin egen integritet och personlighet. 😊
www.supportyourlife.blogg.se
Anna Kindstrand,
Jag håller med dig, och kan väl säga att jag inte heller som vuxen har lust att dela ut kramar för allt och ingenting. Man ska inte tvinga någon - barn eller vuxen - till fysisk kontakt som den inte vill ha. Mycket fel att göra så.
Mvh
Anna
chezannalena.blogspot.com
Här kramas vi när vi känner för det, skulle aldrig tvinga mina barn till det.
www.lilith.se