Sluta kommentera min kropp!

Jag har velat fram & tillbaka i flera veckor om jag ska skriva det här inlägget eller inte. Jag vill inte kliva någon på tårna samtidigt som jag är så jäkla trött på alla kommentarer. Så well here we go.

Jag kan börja med att säga att jag förstår att alla som kommenterat min viktnedgång har gjort det som en komplimang & att ni inte vill något illa. Snarare tvärtom. Jag fattar att det inte är ert fel utan samhällets & jag har gjort samma sak så många gånger. Jag vill bara med det här inlägget få er att tänka till en extra gång innan du kommenterar någon annans kropp vare sig det är på ett positivt eller negativt sätt.

Jag har det senaste året gått ner i vikt. Och nu börjar kommentarerna rulla in. "Oj vad smal du har blivit" "Du försvinner ju" osv. Nej jag försvinner inte. Faktum är att om man räknar bmi (vilket jag tycker är bull shit) så är jag överviktig.. Jag tycker det är riktigt jobbigt att träffa folk när jag får höra dessa kommentarer irl. Det gör mig ärligt talat riktigt obekväm. Vad ska jag svara? Tack? Ja? eeehh.

Och det är här jag vill komma in & säga att man ska tänka till en extra gång innan du kommenterar någons kropp. För en smal kropp är automatiskt någonting bra & hälsosamt (enligt samhället) Om du kommenterar en smal kropp eller en kropp som blivit mindre så tror du automatiskt att du säger någonting snäll. Du har ingen aning om varför jag har gått ner i vikt. Eller hur? Jag skulle lika gärna kunna vara sjuk! Och när du uppmuntrar hur fin jag blivit så skulle det kunna vara triggande för mig.

Men nej jag är inte sjuk.

Men jag har i hela mitt liv haft en väldigt ohälsosam syn på mat & min egna kropp. Jag har så länge jag kan minnas hatat min kropp. Det går såklart i perioder men jag kommer ihåg första gången jag fick höra att jag var tjock. Jag var 6 år & gick på lekis & vi skulle hoppa studsmatta. Men så var det ett annat barn som inte tyckte jag skulle hoppa för att jag var för tjock & kunde förstöra studsmattan. Sen den dagen har jag i hela mitt liv haft en dålig relation till min kropp. Jag var tjejen som hade ett fint ansikte (= ful kropp). Jag har testat alla dieter som finns & jag var nog den yngsta medlemmen på Vikt Väktarna i Köping. Jag har struntat i att äta en hel dag för att sen hetsäta nästa. Jag har gömt godis & snacks för att sen moffa i mig i hemlighet. Jag har vägrat att äta framför killar & kompisar & låtsas som att jag är mätt när jag egentligen är hungrig. Jag har gråtat, skrikit & gjort min kropp så illa.

Människor har alltid tagit sig rätten att kommentera mitt utseende fast jag aldrig ens har bett om deras åsikt. Dom har bara spytt den över mig & gjort mitt självhat ännu större.

Men jag är äldre nu & kanske lite visare. Om inte så har jag själv en dotter nu. En dotter som jag vill ge världens bästa självkänsla & självförtroende. Det ligger faktiskt mycket i mina händer. Visst samhället kan säga sitt men om jag ger mitt barn en stark grund så kan hon ge fingret åt samhället & alla jävlar som ska tycka & tänka. Jag har försökt döda mitt självhat sen hon kom till mig. Pga henne & för hennes skull men såklart även för min egen. Jag vill aldrig att hon ska höra mig säga dumma saker om mig själv. ALDRIG. Jag försöker lära mig att älska mig själv varje dag. Och sen jag fick min dotter så tycker jag ärligt talat att min kropp är helt fantastik för den skapade denna lilla människa till mig.

Nu vet jag inte om jag helt snurrade iväg eller om ni ens hängde med men det jag ville ha sagt är i alla fall. Tänk efter en extra gång innan ni kommenterar. Det är såklart en helt annan sak om det är en person som är väldigt öppen med sin viktresa & delar före & efter bilder osv. Då vill den personen säkert ha bekräftelse & det tycker jag absolut inte är varken fel eller konstigt. Men jag är inte den personen. Ni kommer aldrig få se några före & efter bilder på mig. Ni kommer aldrig att få några diet tips osv. Det är inte det som är det viktiga i det här. Jag har gjort det här medvetna valet & jag har gjort det för min egen skull. Men jag tycker heller inte att man ska sluta ge komplimanger. Jag tycker det är superviktigt. Men fokusera på något annat. Kanske att man bara tycker personen i fråga är fin, eller har en fin tröja eller bara att en person ser stark ut eller utstrålar positiv energi.

Jag ville bara försöka få er förstå att ord är så kraftfulla & att man verkligen bör tänka efter innan man talar.

För jag blir så ledsen när jag ser bilder på den där lilla flickan som hatade sig själv bara pga någon annans åsikter.


Gillar

Kommentarer

JessyGunnarsson
JessyGunnarsson,
Men du är ju grym! Så bra skrivet 🌸❤️
nouw.com/jessygunnarsson
louiseanderssons
louiseanderssons,
Ritva
,
Du har alltid varit fin som du varit o är och kommer att bli ❤️
Elin,
Hatten av för dig Louise!! Så himla bra skrivet!! Du är grym!! 🙌👌❤️
www.nouw.com/elinmoooe
louiseanderssons
louiseanderssons,
MartaKristin
MartaKristin,
Fyfasen, vad grymt du är! Jag håller helt med dig att man inte ska ta sig friheten att kommentera någon annans kropp, för man vet aldrig vad det kan vara för historia bakom! <3
nouw.com/martakristin
louiseanderssons
louiseanderssons,
Men åh tack! ❤️ Precis! ❤️
nouw.com/louiseanderssons
Katarina Lindblom
,
Så viktigt ämne! Tack för att du belyser det 🌟 Min mamma fick höra samma sak när hon rasade i vikt - det folk inte visste var att orsaken bakom viktnedgången var en sjukdom. En sjukdom som fick henne att känna sig som skinn och ben, ihålig med tom blick. Varje gång som ngn kommenterade hennes kropp så förstärkte de hennes obehag och sorg - helt omedvetna om detta. Idag har hon en kropp som är friskare och starkare och jag tycker hon är så fin! ❤
louiseanderssons
louiseanderssons,
Tack ❤️ Tack för att du delade med dig. Underbart att höra att din mamma mår bättre ❤️
nouw.com/louiseanderssons
BlubbBeauty
BlubbBeauty,
Starkt skrivet och du är grym! Du är även fin hur du än ser ut. ♡
nouw.com/blubbbeauty
louiseanderssons
louiseanderssons,