Min syn på konsumtion & min dröm!

Jag tror inte några av er har missat att jag gärna handlar second hand & älskar att återbruka saker. Jag har vart en sån person som shoppat extremt mycket nytt, så kallat "fast fashion". Jag har skuldsatt mig själv i 20 års ålder pga det (har dock lyckats betalat av allt, men fyfan va onödiga pengar). Det var så himla lätt att bara fixa ett kreditkort & sen var det ju bara att shoppa.


När jag flyttade till Stockholm för 8 år sen kom jag direkt ifrån att ha vart 1 månad i London & mellanlandade hos min syster. Jag hade sålt allt jag hade & ägde. Jag vill inte hem. Jag ville stanna i Stockholm. Jag hyrde i andra hand möblerat. Men sen när jag började få förstahands kontrakt så började jag sakta men säkert börja bygga upp mitt liv. Jag hade inte mycket pengar. Har aldrig haft det. Så det blev ärvda grejer & second hand. Jag har alltid haft ett stort intresse av second hand & det tror jag att jag fått av min pappa. Har ett så fint minne av att vi var på auktion & det fanns en porslinsfigur som föreställde en häst (jag älskade hästar) & pappa gav ett bud åt mig. Vi vann inte men jag blev ändå så glad att jag fick lägga ett bud.


Att få bygga upp sitt hem från scratch för nästan inga pengar alls har verkligen fått mig att må bra i själen. Jag älskar mina saker & fantiserar ofta om deras historia.


Sen det här med kläder. Jag har alltid vart intresserad av stil. Jag säger stil för jag skulle inte säga att jag följer något mode. Och nu försöker jag att bara shoppa kläder second hand. Jag har några undantag som strumpor, underkläder & om jag behöver något basic plagg. Annars tror jag att min garderob börjar bestå av 80% second hand.

I början var jag så himla inne på att ska det va loppis, second hand då SKA det vara billigt!. Jag har helt ändrat mitt mindset nu. Jag lägger ju hellre 200:- på en unik härlig vintage klänning än en fast fashion klänning från kedjorna. Och jag vill få fler att inse det här!! Och det är hit jag vill komma.


Jag har i flera år haft en dröm. En dröm att öppna en webshop med hantverk & vintage & second hand plagg som är personligt utplockade av mig. Och nu har jag bestämt att det är dax att ta tag i den drömmen. Så jag har startat upp ett instagramkonto där jag börjat lägga upp second hand & vintage varor som jag säljer. Alla pengar jag får in åker in på ett sparkonto för att starta upp min dröm. Min tanke är också att jag ska börja producera handgjorda produkter. Ja ni ser nu skriker jag ut min dröm i universum.


Jag tror & hoppas att fler kommer vilja handla second hand.

Handlar ni mycket second hand?

Gillar

Kommentarer

Juliette
Juliette,
Låter jätte kul. Second hand gillar jag. Köpte just en jeansjacka som jag va ute efter på secondhand via Instagram. Försöker handla mer så om jag hittar det jag är ute efter 😊
nouw.com/juliette
louiseanderssons
louiseanderssons,
Va kul att höra 🙌🏻 Man kan hitta riktiga fynd second hand 😍
nouw.com/louiseanderssons
lantisnattis
lantisnattis,
Vad roligt! 😍 så viktigt att våga göra sånt man drömmer om!
Jag vill köpa mer/älskar att köpa second hand. Och tänker samma som dig. Det behöver inte vara kläder för 20 kr utan det är det hållbara som spelar roll. Priset med såklart! Men du fattar. Dock så har det blivit en del nytt nu efter graviditeten då jag inte hittat sånt jag letat efter secondhand och min figur inte ser likadan ut och därav inte mina gamla kläder haha! 😍🌻
nouw.com/lantisnattis
louiseanderssons
louiseanderssons,
Tack fina ❤️ Ja men precis 😍🙌🏻
nouw.com/louiseanderssons
hannahsolina
hannahsolina,
Jag som jobbar i en secondhandbutik blir glad över att höra att folk ändrar inställning och inte bara handlar begagnat om det är billigt utan av andra anledningar också. Begagnat är ju bättre på verkligen alla sätt och dessutom blir det ju mer samvetsfri shopping när pengarna går till välgörande ändamål som hos dom flesta secondhandbutiker 😊
nouw.com/hannahsolina
louiseanderssons
louiseanderssons,
Ja men det är ju så bra 😍 jag jobbar också i en second hand butik 🙌🏻 Bästa jobbet!
nouw.com/louiseanderssons
hannahsolina
hannahsolina,
(Behöver knappast besvara frågan om jag själv handlar mycket secondhand 😂🤪)
nouw.com/hannahsolina
louiseanderssons
louiseanderssons,
iminunikahjärna
iminunikahjärna,
Du ä så grym på att skriva, att uttrycka dig i text, så intressant att läsa! 🥰
nouw.com/iminunikahjärna
louiseanderssons
louiseanderssons,
❤️❤️❤️
nouw.com/louiseanderssons