Min (dröm) förlossning!

Jag vaknade på morgonen den 30 juni. Jag gick upp & gick på toaletten som jag alltid gör på morgonen & när jag torkar mig är det som väldigt utblandat blod på pappret & bloddroppar i toaletten. Jag hoppades att det var slemproppen som gått. Jag hoppade in i duschen & gjorde mig i ordning & nästa gång jag gick på toaletten så konstatera jag att japp det är slemproppen som gått. Jag skrev direkt till min syster & Alma att det kan vara något på G men de behöver ju inte vara så.
Jag ville inte få för höga förhoppningar....

Hampus jobbade sin sista dag innan semestern så jag smsade honom bilder.... hehe yes sån är jag haha. Men jag kände inte av några värkar eller annat så han jobbade klart hela dagen. Jag hade lite molvärk hela dagen insåg jag sen men eftersom jag haft så mycket förvärkar som vart föööörjävliga så tänkte jag inte så mycket på det.
På kvällen (ca 20.25) låg vi i sängen & kollade film. Och jag kände hur det small till i magen. Inte som ett knäpp utan mer som, ni vet när man håller emot en fis & den går in i magen igen & bubblar runt. Typ så haha. Jag trodde faktiskt att de va en fis först men sen tänkte jag nä jag går på toa & kollar. Och när jag ställer mig upp så börjar vattnet rinna ner för mina ben. WHAAAAT!! vattnet har gått!
Så jäkla coolt! Jag började bara skratta & sa till Hampus "Jaha vad gör vi nu då?".

Vi ringde Alma för att förvarna för att Stellis skulle vara där. Sen ringde vi förlossningen & dom sa att vi skulle avvakta två timmar & se om det kommer igång några värkar & om vi måste komma in & göra fostervattensprov. Hampus skjutsade Stellis till Alma eftersom klockan var så mycket så bestämde vi att hon fick sova där ifall vi skulle behöva åka in. Vid 23 ringde vi in igen. Då vattnet var lite färgat & värkar hade börjat komma igång lite så fick vi komma in.

I bilen på vägen in började värkarna verkligen sätta igång & vattnet bara rann & rann. Väl inne så fick jag först sitta med ctg i en halvtimme. Efter det fick jag komma upp på mottagning. Där jag skulle vara innan allt kom igång på riktigt & jag fick komma ner på förlossningen. Dom visa oss runt & gav mig kläder osv. En barnmorska kom in & skulle sätta infart vilket inte gick så bra. Jag har alltid vart väldigt svårstycken & jag visste att de här skulle inte gå för hon höll på & tryckte & tryckte........ Till slut trodde hon att hon hade fått dit det & spolade saltlösning varpå hon säger "säg till om det gör ont". Vilket det inte gjorde men när hon var klar såg jag att det var en stor bula varpå hon då snäser "Jag sa ju att du skulle säga till" . Ja om det gjorde ont men jag ligger ju förfan här med värkar!! Om hon sprutar in lite vatten under min hy gör väl förfan inte det ont. Då fick jag lite panik & sa till Hampus att jag pallar inte sånt här nu. Hon fick dock en chans till & då gick det. Puuh.

Jag byter om & känner mig lite hungrig så Hampus fixare en macka åt mig. Tänker att vi ska försöka få lite sömn men värkarna blir starkare & starkare & till slut kan jag varken sitta eller ligga ner. Klockan är två på natten & jag får 2 citodon & går runt med en sån gå/stå vagn (vet inte vad den heter men jag tror ni fattar). Citodonen hjälper ingenting & dom kollar hur öppen jag är & jag är öppen 3 cm.

Vid 02.36 får jag komma ner på förlossningen. Jag går ner med gåvagnen. Jag får träffa min undersköterska & barnmorska & vi pratar lite om hur jag vill ha det med smärtlindring osv. Jag säger att jag vill ha lustgas & epidural. Jag fick lustgasen ganska direkt. YEEEEEEY!.
Vid 03 är jag öppen 6 cm & jag hör barnmorskan prata med Hampus när jag tar en värk med lustgasen att om jag ska ha epiduralen ska de vara nu men att hon tycker att det verkar gå fint utan vilket ger mig självförtroende att testa utan. Det är hanterbart med bara lustgasen så jag kör utan.
Asså det här med lustgas alltså. Det är så sjukt för man kan försvinna till helt andra ställen, det kan börja spelas musik osv. Så svårt att förklara men de känns jävligt konstigt när man väl kommer tillbaka till medvetandet & det som hände under lustgasen liksom inte hänt haha. Iallafall.

Vid 03.25 känner jag att nu måste jag krysta. Jag fick ligga på sidan med benet upp på en ställning & börja krysta & 03.31 var min lilla tjej ute.

Världens gulligaste lilla tjej på 3300g & 50 cm.


Jag kommer ihåg att jag först blev rädd för att hon inte skrek men sekunden efter började hon skrika. Sen så sa jag " vad mycket hår hon har" haha & så ville jag kolla på klockan för jag va typ i chock över hur snabbt det gått.

Moderkakan kom ut ganska snabbt efter hon kommit ut & dom undersökte mig & jag hade inte spruckit någonting. Hampus fick klippa navelsträngen & sen lämnade dom oss själv en stund tills det obligatoriska fikat kom in.

Efter en stund fick Bonnie Lou varma handdukar om sig & fick ligga i Hampus famn medans jag fick gå på toa & ta en dusch & vid 05.35 fick vi komma till BB hotellet.


Jag är sååå himla nöjd över denna förlossning. Att den började med att vattnet gick känns så jäkla coolt då bara ca 10% av alla förlossningar gör det. Så jag är så glad att jag fick uppleva det då jag faktiskt var inställd på att få gå över även denna gång & bli igångsatt. Min barnmorska & undersköterska var helt underbara. Allt gick såå himla snabbt men så bra.

Nästan så man vill göra om det igen....... SKOJA. Nu är det slut på barnafödandet. Haha.

När vattnet gick.

Jag & Hampus på väg! Wooop woop! Så taggade.

Printa av den här i appen. Jag hann ju dock gå in i vecka 42

Taggad på CTG

Sista magbilderna

Älskar lustgas

Obligatoriska fikat. Det smakade ljuvligt

Lyckan. Så självklar & älskad från första stund.

Hampus var helt slut när vi kom fram till hotellet. Hahaha

Bonnie Lou <3

Gillar

Kommentarer

sillyme
sillyme,
💕💕💕
nouw.com/sillyme
JessyGunnarsson
JessyGunnarsson,
Men åh så fina <3
nouw.com/jessygunnarsson