Kärleken övervinner allt!

Ingen lär ju ha missat det fruktansvärda som hände igår. Vi hade precis kommit innanför dörren efter att ha vart i centrum. Korvis sov & min bror skrev på vår Facebookchatt. INGEN ÄR PÅ STAN!?. Jag kände på mig direkt att nu har det hänt någonting & svarade. Nä? Har det hänt nått?. samtidigt som jag klickade mig in på aftonbladet. Där läser jag att en lastbil har kört fram över Drottninggatan & in i Åhlenshuset. Därefter sitter jag bara i sängen i flera timmar & har nyheterna på datorn för att följa vad som händer samtidigt som jag försäkrar mig om att alla jag känner är i säkerhet. Min bror jobbar några hus därifrån & Hampus jobbar inne i stan. Jag ville bara få hem dom. Men all trafik blev avstängd. Förutom roslagsbanan så dom kunde åka hem några timmar senare.

Dagen innan på väg till Älvsjömässan hörde jag & en klasskompis två damer stå & prata om just terrordåd & hur dom höll ögonen öppna speciellt när det var "sånna där"(deras ord om en man på tåget av utländsk härkomst som hade skägg) på tåget. & att dom höll koll på väskor osv. När vi klev av frågade jag min klasskompis va dom egentligen sa (eftersom jag tyckte att dom hade en del rasistiska antydningar) & hon bekräfta det jag trodde dom sa. Varpå jag säger att jag tänker aldrig tanken på terror dåd. Jag oroar mig aldrig för sånt & frågade om hon gjorde det vilket hon gjorde. Hon berättade att hon brukade scanna av platser för att se om det fanns folk som såg misstänksamma ut.

Dagen innan tänker jag aldrig på terrordåd.

Idag. Dagen efter reagerar jag när det kommer en lastbil. Jag tittar mig omkring. Jag håller hårt i vagnen & planerar i mitt huvud hur jag ska ta mig till väga om det händer nått.

Jag vill att allt ska bli som vanligt. Jag vill inte känna den här oron. För jag vet att vad som helst kan hända när som helst.
Jag må känna mig orolig idag. Men jag kommer aldrig känna mig rädd. Kärleken är så mycket starkare än hatet. & kärlek övervinner allt! Alltid!


Ta hand om varandra! <3

Gillar

Kommentarer

sugkatt
sugkatt,