Hur går det med mina odlingar?

Hallå! Innan vi ens börjar prata om mina odlingar kan vi prata om helgens väder?!?!
Såå underbart!
Ja nu ska vi snacka lite om odlingarna. Jag började odla i januari i år. Då började jag sätta mina tomater, testkörde lite solrosfrön eftersom jag ska göra ett litet solrosfält så tänkte jag testa att så med fågelfrön. Det funkade bra. Sen har det bara fyllts på med mer & mer & mer och mer...
Jag känner lite att jag tagit mig lite väl mycket vatten över huvudet. Det är ändå första året jag odlar i sin här stor utsträckning. Visst jag odlade i lägenheten & på balkongen i Sthlm men det är ju ingenting mot vad jag kan & gör nu.
Men man lär sig av allt. Redan nu har jag tex lärt mig att jag kanske inte ska använda upp alla frön ur påsen direkt.. hehe. Det blir vääääldigt många plantor.
Mina tomatplantor har tagit över vårt hus. På nedervåningen är det tomater i alla fönster. Tur jag älskar tomater & hoppas kunna skörda mängder i sommar.

I växthuset kallsår jag massa blommor. Jag har tagit godislådor som jag fått på matbutiken. Borrat några hål under & i locket på dom & sen haft jord & sått fröna. Det har funkat superbra. Jag har sått bla ringblomma, rosenskära, solros, brudslöja, zinnia, vallmo, blåklint & massa fler.
Tänk alla buketter jag kommer kunna göra i sommar. LÄNGTAR!

Eftersom det var sånt göttigt väder så tog vi tag i att fixa vid växthuset igår. Vi vill ju kunna odla så mycket som möjligt i växthuset så vi rev upp i mitten & på ena sidan & gjorde som ett U. Vi använde oss av sånt material som redan fanns så de ser lite olika ut men det spelar ingen roll. Snacka om att de va göttigt att stå & hålla på i växthuset när det blev 30 grader varmt där inne.
Ni som känner mig vet ju hur mycket jag älskar värmen.
Sen fixade vi till i alla pallkragarna, fixa till en liten station för odlingsbordet & rensade det som ska bli Dahliarabatten. Och så fixade Hampus uteplatsen. Vi hann med mycket & det blev så fint.

Har ni vart ute i det underbara vädret i helgen?

FÖRE bild på växthuset

Mina Dahlior som jag odlar inne börjar vakna till liv.

Jag har förodlat i fönstret med växtbelysning & i hyllor som jag satt fast belysning på.

Växthuset Efter

Gillar

Kommentarer