Hur blir makeupen när man fotar i olika ljus?

I samarbete med Makeupstudion & Färg

Hej på er!
Slut på jullovet & tillbaka till skolan.

Förra veckan gick vi igenom grunteori i foto. Hur makeupen blir när man fotar i olika ljus & hur mycket man måste ta i för att det ska synas på bild. Vi fick göra en glam upp på oss själva & verkligen ta i med shadingen för att vi skulle se hur mycket som det faktiskt behövs när man fotar exempel reklam med blixt. Det är mycket mer än man tror.....

På torsdagen skulle vi sminka en dewy glossy bas. Jag testade att ha ena sidan med mixing base & ena med läppglans. Riktigt kul att få testa hur det blev med dom olika produkterna. Jag älskar ju dessa glossy dewy baserna. Tycker det är såå snyggt!

Fredagens lektion handlade om reklamfoto i färg. Vi fick en uppgift att på en timma komma på & sminka en look som hade inspiration : djungel, bronze & grönt. Jag gjorde en glossy bas med glossy ögonlock med en en grön pigmentskugga som är så himla fin. Tycker det är riktigt fint med dom glossy ögonlocken men man behöver verkligen vara med där & bättra på hela tiden. Verkligen lärorikt med dom här lektionerna där vi även får testa att fota i olika ljus & också konvertera till svartvit så man verkligen får hur makeupen blir på bild. Vad som försvinner, vad som förstärks osv. Tex så testade vi att lägga på ett jättefint glitter. Men med fel ljus på bild så såg det bara ut som ett utslag. Ja som sagt. Väldigt lärorik vecka. Jag är så himla sugen på att testa på att göra reklamjobb.
Att få se hur det går till i verkligheten.

Gillar

Kommentarer