Hemmagjort rosa äppelmos!

Hösten=äpplen. Finns det något godare än ett äpple man precis plockat? Nä tror inte det. Visst ni att varje år ruttnar tusentals ton med äpplen bort i svenska trädgårdar, samtidigt som vi åker till affären & köper dyra importerade äpplen. Jag har tänkt massor på det här & de gäller inte bara äpplen utan allt i trädgårdar. Jag tänker tex pensionärer som är lite äldre som kanske inte orkar plocka eller ta hand om frukt & bär, tänk va många som skulle bli glada för det. Eller kanske om det kunde doneras till konditorier så kunde dom göra goda bakverk av frukten & bären. Ja sånt här snurrar i mitt huvud haha. Men nu till äppelmoset. När vi var i stugan senast plockade vi på oss massa äpplen & wow vilket gött mos det blev av dom. Riktigt goda äpplen. Jag kör alltid efter Fredriks Fikas Recept som ni hittar HÄR. Så enkelt!


Recept
1 kg äpplen (låter skalet vara kvar, & dom måste ju såklart ha rött skal för att moset ska bli rosa)
0,5 dl vatten
0,5 dl socker

Skär äpplena i mindre bitar i en stor kastrull & häll på socker & vatten.
Koka allt tills äpplena blivit mjuka.
Kör sen allt i en matberedare. Häll sen över i en stor sil, ta hjälp av en slickepott & pressa ner.
Klart!

Jag brukar ha en burk i kylen (som håller ca 2 veckor) & sen frysa in resten.

Brukar ni göra eget äppelmos?

Gillar

Kommentarer