En vecka full av praktiska slutprov!

I samarbete med Makeupstudion & Färg

Förra veckan bestod av två praktiska slutprov om dagen.

Måndagen ställde min kära lillasyster upp som modell. Dagens prov var brudmakeup med trebensfransar & kvällsmakeup med helradsfransar. Brudmakeupen gjorde jag väldigt simpel med lite skimmer & röda läppar. Det ser helknas ut med dom tre fransarna på varsitt öga men det var allt tiden räckte till & huvudsaken var att jag kunde visa upp att jag kan sätta dom ordentligt. Vi hade en timme & femton minuter på oss på varje look. Jag blev nöjd med resultatet, men seriöst. Kolla min systers ögon!?! Någon vann ju genlotteriet kan man ju säga.

Look nummer två. Kvällsmakeupen körde jag på koppar, bronzeigt (yes its a word). Verkligen så snyggt till hennes gröna ögon. Och så naturliga läppar till det.

Är vi lika?

Dag två ställde den här snyggingen upp som modell. Min kompis Jannie. Dagens prov var dagsmakeup med målad mun (perfekt mun) & klassisk sotning. Första maken hade vi en timme på oss & andra 1,5 timme. Jag blev nöjd över resultatet men hade kunnat tagit i mer med sotningen.

Dag tre var Jannie sååå jävla gullig & ställde upp igen. DU ÄR BÄST! På schemat stod trend (45 min) & Avantgarde/editorial (1,15). Trenden gjorde jag väldigt enkel med gul orange längst in till ögat. Avantgarden är nog min absoluta favvo på hela veckan. Den blev jag riktigt nöjd med. Jag älskar avantgarde. Kan man få göra avantgarde hela tiden TACK haha.

Sista dagen blev min modell sjuk så jag fick låna en klasskamrat till att göra tempo makeup på 30 minuter & sen fick jag göra klassisk glamour på mig själv. Helt okej nöjd.

Efter en vecka med slutprov var det sen dax för slutfotografering på lördagen. Skolan ordnar modeller & fotograf & så får vi sminka för att sen få en bild till vårt portfolio som vi kan använda sen när vi ska söka jobb. Jag väldigt nervös innan & förberedde mig precis som att det var ett riktigt jobb. Gick igenom allt i väskan. Plockade upp allt så de va ordning & reda. Hade sminkat mig själv väldigt neutralt & valde svarta kläder. Min modell hette Klara & var så sjukt duktig. Jag va så impad. Jg valde att göra en väldigt neutral sminkning med glossy bas. Tyckte det passade henne så bra. Hon sa till & med själv att hon inte ville ta av sminket för hon tyckte de va fint. Fick även komplimanger från fotografen om basen. Vilket var väldigt kul. Vet ni vad. Jag hade blandat i läppglans i basen. Alltså det blir så sjukt fint. Jag vill göra det här varje dag. Det är så himla kul!!!

Gillar

Kommentarer