Chokladbollar & Bananbröd!

I förrgår fick jag för mig att baka lite. Jag följer ju Ida Wargyoutube & hon pratar alltid om sina goda chokladbollar & bananbröd så jag va bara tvungen att prova. Dom här recepten är perfekt för dig som är vegan eller är allergisk mot gluten & laktos. Se bara till att köpa glutenfria havregryn & passande mjölk.

Chokladbollar!

Du behöver:
1 dl kokossocker
1 dl kokosolja
3 dl havregryn
2 msk kaffe
1 tsk vaniljpulver
2 msk kakaopulver

& riven kokos att rulla bollarna i.

Jag körde hela skiten i en matberedare för jag gillar när havregrynen blir mer fina. Blir mer delicato känsla på dom då. Och alltså OMG!!!! Kan vara dom godaste chokladbollarna jag käkat. Smakade mycket choklad och kändes helt lena i gommen. Nom nom nom! ni måste prova det här receptet!

Bananbröd!

Du behöver:
5 dl havregryn
2 st mosade bananer
0,75 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk havssalt
1,5 tsk vaniljpulver
0,5 dl valfri mjölk
0,5 dl kokosolja
0,5 dl agave
1,5 msk vinäger

Mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt sedan alla andra ingredienser & mixa till en smet. Lägg i en lite brödform & in i ugnen på 175 grader i 35 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt brödet vila inne i ca tio minuter.

Alltså brödet vart gott men det såg inte alls ut som på hennes bilder. Nu hade jag ingen liten brödform heller så det fick bli en stor, Men den fick inte alls samma färg. Den såg lite degig och beige ut. Men som sagt smaken var helt ok. Smakade banan.

Resultatet! nom nom!

Ni hittar chokladbolls receptet HÄR & bananbröds receptet HÄR

Gillar

Kommentarer

sabinahoglund
sabinahoglund,
Men åh måste ja prova!
nouw.com/sabinahoglund
louiseanderssons
louiseanderssons,
Do it! Gjorde en dubbel sats nu ikväll haha. 👌🏻
nouw.com/louiseanderssons