Amningen - Min revansch #internationalbreastfeedingweek

Med Amy Stella gick det inte alls. Det började redan på bb, hon fick lågt blodsocker så dom fick lägga till ersättning där direkt. Hon fick inget ordentligt tag så barnmorskorna i princip tog mitt bröst & försökte trycka in det så hon skulle få rätt grepp. Jag som alltid haft stora kroppskomplex kände mig så utsatt & obekväm. Jag fick använda elektrisk pump på bb för att få mjölken att rinna till. Fortsatte kämpandet hemma med att först försöka amma sen ersättning. Jag skulle skriva upp alla gånger jag försökte, hur länge, om jag gav ersättning osv. 3 månader sen gav jag upp. Och det var det bästa beslutet för mig då. Jag mådde skit & kände mig värdelös.

Med Bonnie Lou hade jag hunnit blir mer bekväm i både mig själv & min roll som mamma. Jag va även inställ på att går det inte så går det inte & det är inget mer med det. Jag köpte hem allt. Flaskor, ersättning, pulverbehållare mm.
Jag ville ge det ett försök men ändå säga till mig själv, det är okej om det inte går.
Bonnie Lou kom, lades upp på bröstet & började amma nästan direkt. Den här gången funkade allt på en gång. Tänk så olika det kan vara. Nu är Bonnie Lou 1 år & 1 månad & ammar fortfarande. Den här gången förstår jag alla som berättat om den mysiga stunden. För nu har jag fått uppleva den. Det blir även ett tillfälle för mig att bara ta en lugn stund & bara vara i nuet.

Nu är det #internationalbreastfeedingweek & det är verkligen ett ämne som bör uppmärksammas för folk tycker fortfarande år 2019 att man inte ska få göra det mest naturliga som finns,det som våra bröst är till för, nämligen amma sitt barn in public. Folk tycker att man ska skyla med en filt eller gå in på en toalett att amma. Vem fan vill äta med en filt över huvet eller på en bajsluktande toalett? Man visar inte mer än om man skulle haft en urringning. Herregud. Vill du inte se? Nej men titta bort då. #normalizebreastfeeding .

Låt ingen påverka dig & ditt val. Alla kommer alltid ha åsikter. Antingen ammar man för lite, inte försökt ordentligt. Eller så ammar man för länge ”är det inte dax att sluta nu?”. Kan du inte, vill du inte amma. Fine. Vill du & ditt barn amma 1 vecka, 6 månader, flera år. Fine. Ingen ska lägga sig i erat val.

Hejja alla er mammor där ute! Ni är grymma!

#dukanammahär #bestofnouw

Gillar

Kommentarer

Nadia
,
Woho 👏🏻❤
Karinsbeautyroom,
Tycker att en ammande mamma är bland det vackraste som finns! <3
karinsbeautyroom.wordpress.com
louiseanderssons
louiseanderssons,
❤️❤️❤️
nouw.com/louiseanderssons