5 saker jag inte visste om graviditet & förlossning!

Att bli gravid är som att kliva in i en helt ny värld. Här har jag listat saker jag inte hade en aning om gällande graviditet, förlossning och efter förlossning.

1.Ryggont
Jag har alltid trott att anledningen till varför man får ont i ryggen som gravid är pga ökad vikt och större mage = blir tung i kroppen.
Jag fick ont i ryggen väldigt tidigt i min graviditet och jag började inte få mage förens runt vecka 20. Och i slutet mådde jag ganska bra i kroppen. Man får ju ont i ryggen pga foglossning vilket i princip innebär att bäckenet delar på sig. Sen kan man ju såklart få ont i ryggen senare i graviditeten pga att det är tungt.

2. Avslag
Det här hade jag ingen aning om. Jag fatta ju att man skulle blöda men att blöda stora klumpar hade ingen berättat. Ni vet när man får mens så kan det ibland vara som små klumpar? tänk er såna fast 10-20 gånger större. Haha. Visst låter det härligt. När jag stod i duschen en gång så lyfte jag på ena benet för att spola av och ut kom en klump lika stor som min näve. Jag bara skrek på H att han skulle komma och kolla hahaha. Förlåt för detaljer men jag tyckte de såg helt sjukt ut. Det är alltså rester från moderkakan och absolut inget farligt. Och hur länge man blöder kan variera.

3. Eftervärkar
Jajemän. Dock tyckte jag inte att det var så farligt. Gjorde lite ont i magen men inte alls i närheten av vanliga värkar. Men det känns såklart olika för alla.

4. Hormonerna
Alltså om jag får säga det själv så tycker jag att jag vart en helt annan människa när jag va gravid. Jag tror jag grät varje dag. Kunde börja gråta för vad som helst. Man blir helt cray cray av dessa hormoner alltså haha.

5. Amning
Jag trodde att amning skulle vara det lättaste på denna jord. Tji fick jag. Det är mycket svårare och trixigare än vad man tror (inte för alla men för vissa). Går det inget bra så be om hjälp. Fråga alla! barnmorskan, bvc, amningshjälpen, nån kompis som har barn, din mamma. Alla har säkert olika trix och ett av dom kanske hjälper dig. Och funkar det inte så finns det ersättning. Du ska aldrig behöva må psykiskt dåligt pga att amningen inte funkar.
Och just de. Lustgas is the shit ;)

Vill också förtydliga att det här är mina erfarenheter & att det är olika för alla.

Gillar

Kommentarer

emmajulia
emmajulia,
Åh de där med avslag.. 😂😷 Det var det INGEN som sa, aldrig ens hört talas om det faktiskt... Helt sjukt att man inte blir informerad om sånt. Fan vad man grönna vad det var för pudding som låg i trosan 😂
nouw.com/emmajulia
louiseanderssons
louiseanderssons,
Eller hur? Jätteknasigt. Hahahahahahahha ja dööör. Pudding 😂 blodpudding 😂😂👌🏻
nouw.com/louiseanderssons
nadia
,
👍👍👍 very good to know!!! Tack för info 😊
louiseanderssons
louiseanderssons,
Boobarelly
Boobarelly,
Avslaget var jag beredd på. Hade hört såna skräckhistorier om att det skulle lukta rutten fisk med spya.. Mitt luktade mens typ.. Inget mer med det förutom att klumoarna var lika stora som mitt huvud 😄
DÄREMOT förlossningsdepression.. "det går över, babyblues, you name it!! Sonen är snart 2 och jag försöker fortfarande komma tillbaka på banan!

En Sak om chockade mig var hur folk blev medvetna om HUR JAG ska se ut." ser att du har mammakilon kvar.."
Nej det är inga mammakilon, det är min nya svarvade kropp. Saker förändras 😉✌
nouw.com/boobarelly
louiseanderssons
louiseanderssons,
Ja mitt med. Hahahaha ja helt sjukt. Usch 😟 jag fick en dip nån dag efter och var ledsen men inget med det. Tror det är ganska vanligt. Ja men att folk ens orkar bry sig om hur andra ser ut. Jag blir så trött. Jag väger typ 15 kilo mer nu än innan graviditeten och Amy Stella är ett år snart. Någon skulle bara våga kommentera mitt utseende hehe. 😁✌🏻️😘
nouw.com/louiseanderssons
JessyGunnarsson
JessyGunnarsson,
Tycker att det är himla roligt och intressant att läsa sådant här, roligt när folk delar med sig 😃
nouw.com/jessygunnarsson
louiseanderssons
louiseanderssons,
mammagiuly
mammagiuly,
4 och 5! Håller med!!😊😄
nouw.com/mammagiuly
Gratisprinsessan,
Jisses! Hade ingen aning om det där med avslag! Låter sjukt läskigt!
gratisprinsessan.se
louiseanderssons
louiseanderssons,
Nä det hade inte jag heller. Men jag tyckte inte det va så läskigt 😊
nouw.com/louiseanderssons